Fysik

Resistivitet

12. oktober 2017 af hjæælpmi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 
Jeg har lavet et skema, med nogle forskellige mållinger af, længden U, I og R. Og skal nu finde resistiviteten, jeg har denne formel: R=p/a*l. Skal jeg så "bare" isolere p for at finde resistiviteten og hvordan finder jeg a?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2017 af peter lind

Første spørgsmål: Ja

Andet spørgsmål: Det kommer an på hvad du ved


Svar #2
12. oktober 2017 af hjæælpmi (Slettet)

Jeg kender de forskellige mållinger som jeg skrev tidligere


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2017 af mathon

        \small a=\tfrac{\pi }{4}\cdot d^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2017 af mathon

               \small \frac{U}{I}=\rho \cdot \frac{L}{\tfrac{\pi }{4}\cdot d^2}                 \small \small \textit{n\aa r \textbf{d} er tr\aa dens tv\ae rsnitsdiameter}

               \small \small \rho =\frac{\pi }{4}\cdot \frac{ U\cdot d^2}{ I\cdot L}


Skriv et svar til: Resistivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.