Matematik

Harmonisk svingning aflæsning

12. oktober 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg vil høre om jeg har aflæst denne hamoniske svingning korrekt? 

skal bestemme a,b,c og d  for funktionen f(x)=a*sin(bx+c)+d


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2017 af peter lind

a er gennemsnittet mellem top og bund. Jeg kan ikke se at du har aflæst noget som helst.


Svar #3
12. oktober 2017 af sandrai

tænker at f(x) vil hedde noget omkring f(x)=3.5*sin(4.19x+(-3))+ d 
ved jeg ikke helt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2017 af hesch (Slettet)

d er gennemsnittet af top og bund.

a er ( top - bund ) / 2.

b aflæser jeg ved at måle tiden for 7 perioder, der andrager 11 s. Så f = 7/11  →  b = ω = 4,00 s-1

Eftersom offsetten, d = -3 , og kurven skærer y-aksen i y = -3 , er der ingen fasedrejning  →  c = 0.

Så jeg finder:

f(t) = 10 * sin( 4,00t + 0 ) - 3

Man kan jo prøve at tegne den i geogebra og se om der er et match.


Skriv et svar til: Harmonisk svingning aflæsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.