Matematik

Matematikaflevering Hjælp

18. oktober 2017 af JT1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 8
For muslinger på havbunden i Arktis har man fundet sammenhørende værdier af
muslingens alder og muslingeskallens længde som vist i tabellen.
Muslings alder (år) 0,9 2,0 6,0 6,9 9,9 10,7 14,0 15,9
Skall længde (cm) 1,1 2,0 4,1 4,5 5,5 5,9 6,7 7,3
I en model antages det, at muslingeskallens længde som funktion af muslingens alder er en
funktion af typen
L(t) = b ⋅ t^a ,
hvor L er skallens længde (målt i cm), og t er muslingens alder (målt i år).
a) Benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b.
b) Benyt modellen til at bestemme længden af skallen for en musling, der er 24 år
gammel.

c) benyt modellen til at bestemme alderen af en musling, når skallens længde er 8,3 cm

d) benyt modellen til at bestemme hvor mange procent længere skallen af en musling bliver, når dens alder øges med 25%

e) en biolog har fundet to muslinger. Den erne er 4 gange så lang som den anden. Hvad kan man, ud fra modellen, sige om de to muslingers aldersforskel?

Jeg har fået opg. a  til: a=0,65 og b=1,23

opg. b til: 9,71 cm

skal man regne c ud sådan; 8,3(t)=1,23*t^0,65?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

c) L(t) = 8,3
1,23*t^0,65 = 8,3


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2017 af peter lind

ja


Svar #3
18. oktober 2017 af JT1 (Slettet)

hvordan finder man t?


Svar #4
18. oktober 2017 af JT1 (Slettet)

hvilken formal skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

tag ln på begge sider


Svar #6
18. oktober 2017 af JT1 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Matematikaflevering Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.