Matematik

HJÆLP - optimering af vase

19. oktober 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg forstår ikke denne opgave og har nu ellers siddet med den i et godt stykke tid.

(OPGAVEN ER VEDHÆFTET)

Tak på forhånd

Mvh

Vedhæftet fil: mat opg.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2017 af Number42 (Slettet)

V = 2,6 a^2 h

a)  h = V/(2,6 a^2) = 1000/2,6 a^(-2) 

b)  O = 2,6 a^2 + 6 a h 

indsæt h  fra opgave a) O = 2,6 a^2 + 6 a 1000/2,6 a^(-2) = 2,6 a^2 + 6000/(2,6 a)

Differentier O mht a og sæt resultatet lig nul 2,6 *2 a -  6000/(2,6 a^2) =0

5,2 a = 2307,69 /a^2 

 Find a : 

a = 7,63


Skriv et svar til: HJÆLP - optimering af vase

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.