Matematik

Sandsynlighedsspørgsmål

20. oktober 2017 af cecil12344 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en befolkning er der 25%, der lider af rygerlunger (prevalens), hvis vi laver en tilfældig gruppe på 10 personer, hvad er sandsynligheden for at 2 af dem har rygerlunger?

Nogen, der kan hjælpe mig med at forklare, hvordan jeg udregner dette? Tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2017 af peter lind

Du skal bruge en binomialfordeling med n=10 og p=0,25


Svar #2
20. oktober 2017 af cecil12344 (Slettet)

Giver resultatet 2.5 mening? Og hvis man spørger, hvad er sandsynligheden for at 2 ELLER MINDRE har sygdommen, hvordan regner jeg så dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2017 af peter lind

Du slår op i et CAS værktøj, regneark eller lignende


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2017 af SuneChr

netop 2 med rygerlunger:    p(2) = K10,2(1/4)2(3/4)8
højst 2 med rygerlunger:     p(0) + p(1) + p(2)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.