Matematik

geogebra

21. oktober 2017 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen, har en graf som jeg vil indsætte. 
Det handler om Bents biler, det koster 50 kr i startgebyr. 30 pr kilomet de første 10. Så stiger det med 12 kr for hvert kilomet over 10 km. Er det muligt at få det sat ind som en graf i geogebra? 
Help lads


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2017 af StoreNord

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1780170

Svar #3


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2017 af StoreNord

Hej igen
På vedhæftede billede kan du se, hvordan det kommer til at se ud i Geogebra:

Du skal skrive dette i Input-feltet:             h(x) = Hvis(0 ≤ x ≤ 10  , 30x + 50,
                                                                              Hvis(10 < x         , 42x - 70))
(Du behøver ikke at bruge CAS)

Kilometer-taksten er først 30. Så stiger den med 12 op til 42.
Tallet -70 er den nye begyndelses-værdi for det stejlere stykke af grafen.
-70 findes ved at resonnere:
           Overgangen mellem h1 og h2 er i (10, h1(10) = (10,350)
                     h2(x) = a2x+b2
                     h2(10)= 42·10+b2 = 350        <=>       b2 = 350-420 = -70

Gaffel.pngC og B er to tilfældige punkter på h2 brugt til at finde y(D) på en grafisk måde.

Vedhæftet fil:Gaffel.png

Skriv et svar til: geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.