Matematik

4b

22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej vil nogle hjælpe mig med opgave 4b?
Vedhæftet fil: IMG_5629.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2017 af peter lind

Maksimum er enten i det stationære punkt eller på randen


Svar #3
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvad betyder randen nu?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2017 af peter lind

K=0 eller L=0


Svar #5
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Og hvad med stationsnære?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2017 af peter lind

Det er fastlagt i 4a


Svar #7
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Så jeg skal sætte K lig med 0 og L lig med 0 og derefter løse ligning

Svar #8
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan vil I løse sådan her ligningsystem

10*K^-0,5 * L^0,25=5

20K^0,5*0,25*L^-0,75= 10

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2017 af peter lind

Der kan du ikke. Du skal finde maksimum for f(K,0) og maximum for f(0,L)


Svar #10
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan kan man vide det? At det skal være f(K,0) og f(0,L)

Svar #11
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvis jeg sætter k lig med 0 så får jeg:

4*5*0*L^0,25 -5*0-10*L

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. oktober 2017 af peter lind

Ja og så skal du finde for hvilke K der er maksimum og hvad maksimum bliver


Svar #13
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Når jeg sætter K=0 så får jeg -10*L skal jeg så differentiere og sætte den lig med 0

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2017 af peter lind

Nej. Maksimum er for L=0 og dermed er maksimum 0


Svar #15
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Og K=0 og dermed er maksimum 0

Svar #16
22. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Så svaret er maksimum er 0 for K og L

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. oktober 2017 af peter lind

Du skal lave en tilsvarende analyse for L men det giver samme resultat.

Nu skal du sammenligne 0 med maksimum for det stationære punkt. Hvis dette er > 0 er maksimum i det stationære punkt


Skriv et svar til: 4b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.