Matematik

Lineære funktioner

25. oktober 2017 af janiw (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hjælp forstår ikke denne opgave?
Vedhæftet fil: IMG_2143.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2017 af Mathias7878

a)

En lineær funktion er en funktion på formen f(x) = ax+b.

Benyt formlerne til at bestemme konstanterne a og b

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

og

b = y_1-ax_1

hvor (x1,y1) = (-6,-5) og (x2,y2) = (1,1)

b) Indsæt 14 ind i den funde forskrift fundet i a)

c) For at punktet C(14,12) ligger på grafen skal følgende gælde:

f(12) = 14

Hvis f(12) ikke er lig 14, ligger punktet C(14,12) ikke på grafen for f

- - -

 

 


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.