Fysik

Termodynamik - macrostates, entalpi og ligevægt

26. oktober 2017 af blibb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp til disse to opgaver. Til opgave 1 hører der et vedhæftede billede med:

1)  Here is a slightly more complicated protein model with three macrostates: a folded state (F), and intermediate state (I), and an unfolded state (U). (se vedhæftede billede). What is the melting point (i.e. the temperature at which the fraction of F ( fF ) = 0.5) for this polymer if the standard enthalpy of I and U are 2.5 and 5.0 kJ/mol higher than F, respectively?

2)  Two isolated systems A and B each have internal energies of 2 energy units. System A has 10 particles and system B has 4 particles. If we allow energy transfer between the two systems - what are the values of UA and UB after equilibrium?

Vedhæftet fil: opgave 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2017 af janhaa

2)

U(A) = (10/14)*2 = 1,43 

U(B) = (4/14)*2 = 0,57


Skriv et svar til: Termodynamik - macrostates, entalpi og ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.