Matematik

hjælp

03. november 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

har prøvet men resultatet er forkert


Svar #1
03. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

her er mine beregninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2017 af Mathias7878

f(x) = x^3-2.5x^2-2x+7

f'(x) = 3x^2-5x-2

f'(x) = 0

d = b^2-4ac = (-5)^2-4*3*(-2) = 25-(-24) = 49

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a} = \frac{5\pm 7}{6} = ?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2017 af MatHFlærer

Så når du har beregnet spørgsmål a (vink: se #2) så benytter du resultaterne til spørgsmål b. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2017 af Mathias7878

Note: Du kan næsten altid formode, at du har regnet deskriminanten forkert ud, hvis kvadratroden af deskriminanten ikke giver et "fint" tal, dvs. et helt tal, medmindre den må løses med computeren.

- - -

 

 


Svar #6
03. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.