Matematik

help

03. november 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

er opgaven O(x)=(1600(x)+2pi*x^2 = 800

eller hvad går det her ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2017 af Mathias7878

Tænker du skal finde O'(x) og løse ligningen O'(x) = 0

Derefter skal du lave monotoniforhold for O(x) og ud fra det afgøre, hvorvidt x-værdien du finder ved at løse O'(x) medfører, at overfladearealet bliver mindst muligt.

- - -

 

 


Svar #2
03. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

kan du muligvis give nogle mellemregninger jeg får det til x= 1


Svar #3
03. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

her er mine mellemregninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2017 af peter lind

4πx-1600/x2 = (4πx3-1600)/x2 løsningen er ikke 1


Svar #6
03. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

hvad tastede du ind i wordmat eller dit casværktøj for at du fik "4πx-1600/x2 = (4πx3-1600)/x2" ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2017 af peter lind

Jeg brugte ikke CAS værktøj. Jeg satte det blot på en fælles brøkstreg


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. november 2017 af OliverHviid

Du starter med at finde O'(x) som giver: 4*π*x-1600/x²

Så sætter man det lig nul, altså 4*π*x-1600/x²=0 og løser mht. x.

Man får så, at x=5,0308 og hvis man undersøger monotoniforholdene, så ser man, at der er tale om et minimum.


Svar #9
04. november 2017 af benjaminamos (Slettet)

hvad skal man beregne for at finde ud af at det er et minimum?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2017 af peter lind

Se på om den er større både til venstre og til højre får nulpunktet. Du kan også finde f''(x) . Hvis den er positiv i punktet er det et minimum


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2017 af peter lind

"Se på om den er større både til venstre og til højre får nulpunktet" med den mener jeg funktionen. Du kan også se på om f'(x) varierer - 0 + i nulpunktet


Skriv et svar til: help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.