Matematik

Regneproblem

03. november 2017 af Seriouss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Først opgaveformulering: "Givet funktionen f(x)=2x4 x≥0, a=5, find f-1(x) når x=a"

Jeg får f -1(x) = [(\frac{1}{5})^{\frac{1}{4}}x^{\frac{1}{4}}] (x er ikke opløftet her)

Men uanset regnemetode jeg får ikke f -1(5)= 1/1000 som iflg. mit program er det rigtige svar.

Hvad skyldes det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2017 af StoreNord

(\frac{1}{5})^{\frac{1}{4}}x^{\frac{1}{4}}                          ???

      \\y=2x^{4}\Leftrightarrow x^{4}=\frac{y}{2}\Leftrightarrow \\x=\sqrt[4]{\frac{y}{2}}   så bytter du om på x og y, og får:      y=\sqrt[4]{\frac{x}{2}}

                        y(5))=\sqrt[4]{\frac{5}{2}}=1.26
Skærmbillede fra 2017-11-03 21-17-38.png


Skriv et svar til: Regneproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.