Matematik

andengradsligning

03. november 2017 af JT1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der ved hvordan man regner k ud?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2017 af fosfor (Slettet)

c-tallet er 1, hvilket betyder at grafen skærer y-aksen i y=1 som er over x-aksen.

Følgelig har grafen to rødder hvis grenene vender nedad.

For hvilke k vender grenene nedad?


Svar #2
03. november 2017 af JT1 (Slettet)

Nej, undskyld, ved du hvordan man regner k ud som en ligning. Hvordan man bestemmer k, så k har 2 ligninger? Beklager, det kan jeg godt se at jeg glemte at skrive det

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2017 af fosfor (Slettet)

Er det ikke hele opgaven der står på billedet i #0???


Svar #4
03. november 2017 af JT1 (Slettet)

Nej, jeg glemte desværre at skrive at man skulle bestemme k. Det beklager jeg

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2017 af mette48 (Slettet)

Skriv diskriminanden for ligninger    a-værdien sættes til k

diskrininanten sættes >0 og den fremkomne ligning løses


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2017 af fosfor (Slettet)

At f(x) = 0 har to løsninger er præcist det samme som at f(x) har to rødder. Dette opnås ved at vælge k så grenene vender nedad.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2017 af Mathias7878

\small kx^2+4x+1 = 0

To løsninger kræver, at d>0

\small d = b^2-4ac \geq 0

   \small = 4^2-4*k*1 \geq 0  

   \small = 16-4k \geq 0

   \small = -4k \geq -16

   \small = k \geq \frac{-16}{-4} = 4

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2017 af fosfor (Slettet)

Husk lige at vende ulighedstegnet når du dividere med et negativt tal


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2017 af Mathias7878

#8

\small k \leq \frac{-16}{-4} = 4

?

- - -

 

 


Svar #10
03. november 2017 af JT1 (Slettet)

mange tusinde tak, jeg har selv lige prøvet og sidde med nogle opgaver, derfor har jeg ikke svaret tilbage noget før, men mange tusinde tak. Jeg nu regne nogle af mine andre opgaver ud fra denne formel:-)


Svar #11
03. november 2017 af JT1 (Slettet)

Undskyld igen, men er dette også sådan man gør, når der også er en løsning (det at man bruger denne formel)? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. november 2017 af Mathias7878

Ja, men der skal d = 0 (d skal være lig nul) og ikke d>0 (dvs. større end 0)

- - -

 

 


Svar #13
03. november 2017 af JT1 (Slettet)

jeg ved ikke om dette er regnet rigtigt ud, men jeg har fået k = 1/-4

Vedhæftet fil:Udklip.PNG252.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. november 2017 af Mathias7878

\small kx^2+x+1 = 0

En løsning kræver, at d = 0

\small d = b^2-4ac = 0

\small 1^2-4*k*1 = 0

\small 1-4k = 0

\small -4k = -1

\small k = \frac{-1}{-4} = 0.25

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

#14 Det er ikke korrekt at benytte decimaltal her. Det rigtige er at angive brøken som 1/4. Havde der været tale om en nævner, der indeholdt andre primfaktorer end 2 og 5, ville det give anledning til en uendelig decimalbrøk. Desuden benyttes antallet af decimaler til at angive, hvor stor nøjagtighed man kender værdien med.


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. november 2017 af Mathias7878

#15

Okay :)

- - -

 

 


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.