Matematik

Integralregning hjælp

05. november 2017 af marielo97 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har matematik B på nettet, min lærer svarer ikke rigtig på henvendelser pt. så jeg sidder derfor fast med disse opgaver.

Kan nogen hjælpe mig (vise mig eller forklare mig grundigt) hvordan jeg laver opgaver som disse? Jeg er helt lost 

Vh. M 


Svar #1
05. november 2017 af marielo97 (Slettet)

2


Svar #2
05. november 2017 af marielo97 (Slettet)

3


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2017 af janhaa

1)

F(X) = 2ln|x| + 3x + c 

F(1) = 3 + c = 1

c= -2

F(X) = 2ln|x| + 3x - 2


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2017 af janhaa

2)

F(x) = x^2-3x+c = 0

c = 9/4

F(x)=x^2-3x+\frac{9}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2017 af mathon

            \small F(x)=x^2-3x+k

bestemmelse 
af røringspunkt:

            \small F{\, }'(x_o)=2x_o-3=1

            \small x_o=4

            \small y_o=x_o+5=4+5=9

hvoraf:
            \small F(4)=4^2-3\cdot 4+k=9

            \small k=5

dvs
            \small F(x)=x^2-3x+5


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. november 2017 af janhaa

3)

x^2-3x+c=x+5\\ \\ x=\frac{4 \pm \sqrt{16-4c+20}}{2}\\

se på diskriminanten:

36=4c

c=9

dvs:

F(x)=x^2-3x+9


Svar #8
05. november 2017 af marielo97 (Slettet)

#3

1)

F(X) = 2ln|x| + 3x + c 

F(1) = 3 + c = 1

c= -2

F(X) = 2ln|x| + 3x - 2

Hej Janhaa, tak for hjælpen

Jeg skal lige være sikker på hvad du mener med de "stænger" du har sat uden om ln? 


Svar #9
05. november 2017 af marielo97 (Slettet)

#6

            \small F(x)=x^2-3x+k

bestemmelse 
af røringspunkt:

            \small F{\, }'(x_o)=2x_o-3=1

            \small x_o=4

            \small y_o=x_o+5=4+5=9

hvoraf:
            \small F(4)=4^2-3\cdot 4+k=9

            \small k=5

dvs
            \small F(x)=x^2-3x+5

Tak Mathon!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2017 af janhaa

#8
#3

1)

F(X) = 2ln|x| + 3x + c 

F(1) = 3 + c = 1

c= -2

F(X) = 2ln|x| + 3x - 2

Hej Janhaa, tak for hjælpen

Jeg skal lige være sikker på hvad du mener med de "stænger" du har sat uden om ln? 

|x|

absolutt verdi til x,

x>0

:=)


Svar #11
05. november 2017 af marielo97 (Slettet)

#4

2)

F(x) = x^2-3x+c = 0

c = 9/4

F(x)=x^2-3x+\frac{9}{4}

Skal lige være sikker på jeg forstår hvor 9/4 kommer fra 


Svar #12
05. november 2017 af marielo97 (Slettet)

#10
#8
#3

1)

F(X) = 2ln|x| + 3x + c 

F(1) = 3 + c = 1

c= -2

F(X) = 2ln|x| + 3x - 2

Hej Janhaa, tak for hjælpen

Jeg skal lige være sikker på hvad du mener med de "stænger" du har sat uden om ln? 

|x|

absolutt verdi til x,

x>0

:=)

Selvfølgelig! tak


Svar #13
05. november 2017 af marielo97 (Slettet)

Jeg

#4

2)

F(x) = x^2-3x+c = 0

c = 9/4

F(x)=x^2-3x+\frac{9}{4}

Jeg får c til 4? 


Skriv et svar til: Integralregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.