Fysik

Kassens hastighed

06. november 2017 af gacie97 - Niveau: A-niveau
Hej, jeg har problemmer med følgende spørgsmål:

En kasse glider på en feiktionaløs overflade med hastigheden 8 m/s. På et tidspunkt når kassen til et 8 meter langt vejstykke med endelig friktion. De første 3 m af vejstykket har kinematiske friktionsloefficient 0,5 i mens de sidste 5 m har den kinematiske friktionskoefficient 0,1 herefter er underlaget igen friktionsfri.

Hvad er kassens hastighed efter den har passeret vejstykke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2017 af peter lind

Hvad er kassens masse ?. F = -μ*N = -μ*m*g = m*a


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2017 af hesch (Slettet)

#1:  Kassens masse er uden betydning.

Ved nærlæsning af din ligning ses at  a = -μ * g, altså uafhængig af massen.


Svar #3
06. november 2017 af gacie97

Jeg ved overhoved ikke hvor jeg skal starte ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2017 af fosfor (Slettet)

Det umuligt at regne uden kassen sidelængde parallelt med bevægelsesretningen...


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2017 af peter lind

Brug reglerne for en konstant accelleration.

v=a*t +v0

s=½at2+v0t+s0

eller brug at F*s = Δ½v2


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2017 af hesch (Slettet)

#4:  Det er rigtigt, men sådan er de kurekasseopgaver.


Skriv et svar til: Kassens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.