Matematik

Sansyndlighedsregning

07. november 2017 af lee charlie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg har problemer med denne opg:

En test består af 5 opgaver. Til hver opgave er der givet to mulige svar. 
Kun ét af disse er korrekt. 
Tina besvarer alle 5 opgaver på tilfældig måde. 

a) Beregn sandsynligheden for, at Tina får 5 rigtige svar.

Her er der tale om uafhængige hændelser ikke sandt?

Jeg er ikke helt med på hvordan jeg skal multiplicere sandsynligheden... som jeg ser det er der jo 50% chance for at hun svarer rigtigt op hvert spørgsmål, men sandsynligheden må bære laaangt mindre.. 

Håber nogle vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2017 af mathon

                            \small p\text{(alle rigtige)}=\frac{1}{5}=\frac{20}{100}=20\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Hun har sandsynligheden ½ for at gætte rigtigt i hver opgave, så sandsynligheden for at gætte rigtigt alle fem gange er ½5 = 1/32


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2017 af mathon

#2 er rigtig,
dvs 3,125%


Svar #4
07. november 2017 af lee charlie (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2020 af nimomon (Slettet)

Hej jeg sidder med samme opgave, men er iikke med hvordan man beregne det ? ud hjælpe middler


Skriv et svar til: Sansyndlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.