Matematik

Finde terminer???

08. november 2017 af ceci097d - Niveau: C-niveau

Jeg sidder lige nu og kæmper med følgende spørgsmål:

Kurt sætter 2000 ind på en opsparingskonto hver måned. Renten er 0,5% om måneden. Efter en årrække hæver han alle pengene (139 540,06). Hvor mange år har han sparet op?

Jeg har forsøgt mig frem med en formel og er kommet frem til 2375,13 år, hvilket lyder helt forkert, men vores lærer har tendens til at sige at den almindelig levealder ikke gælder i hendes opgaver så jeg ved ikke om det er rigtigt.

Nogen der kan hjælpe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2017 af Mathias7878

Løs ligningen

139504.06 = 2000*(1+0.005)^n

hvor du burde ende ud med, at n (antal terminer) er lig 851

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2017 af Mathias7878

Hvis antal terminer er 851, og renten er på 0.5 % om måneden, må det tage i år:

\frac{851}{12} = 70.9

år

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2017 af SuneChr

Vi skal benytte formlen for annuitetsopsparing:

A=b\cdot \frac{\left ( 1+r \right )^{n}}{r}      rettelse:  i tælleren skal stå    (1 + r)n - 1

Isolér n og indsæt   A = 139540,06    b = 2000     r = 0,005
n er da antallet af måneder, hvori der hver gang er indbetalt 2000 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2017 af Mathias7878

#3 er rigtig. Læste opgaven forkert. My bad! :-)
 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Finde terminer???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.