Matematik

Differentialligning.

11. november 2017 af Margna222 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal bestemme en løsning til differentialligningen y'+1/5 y= 0   P(5,1) 

Men når jeg skal isolere c så ved jeg ikke hvordan eulers tal skal fjernes når den er opløftet til -1? 

Er der nogle der kan hjælpe mig? 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2017 af peter lind

Gang det med e


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Du har vist fundet at

y(x) = c*e-1/5 x

Så skal vi bestemme c vha. oplysningen

y(5) = 1

dvs.

1 = c*e-1/5 * 5  <=>

1 = c*e-1  <=>

1 = c/e  <=>

c = e

Dette giver

y(x) = e*e-1/5 x  <=>

y(x) = e-1/5 x + 1


Svar #3
11. november 2017 af Margna222 (Slettet)

jeg fik 1= c*e^-1 

ligsom dig, men jeg kan ikke se hvordan du får isoleret c? 

du kan da ikke sige 1+c, så jeg kan ikke forstå din metode


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

En helt generel potensregneregel siger:

a-n = 1/an

Så jeg omskriver bare e-1 til 1/e.


Skriv et svar til: Differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.