Matematik

Hjælp til matematikopgave haster

11. november 2017 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til at beregne nedenstående opgaver (opgave vedhæftet)

1) Beregn spredningen 

2) Beregn andelen af kvinder, der løb mellem 63 og 77 min

Facit: Middelværdi = 68,9 og spredning = 7,9

Jeg har forsøgt at beregne opgave 1 og 2 utrolig mange gange, men jeg har rigtig svært ved at få et resultat, der passer med facit. 

Håber der er nogle, der kan hjælpe. På forhånd tak


Svar #1
11. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har lavet det på vedhæftet billede, hvis det kan hjælpe nogle i at forklare mig, hvordan jeg kan beregne opgave 1 og 2.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2017 af ringstedLC

1) Såvidt jeg kan se, er din spredning =7,9 med afrunding.

    Der spørges vel ikke til middelværdien, men den er også OK.

2) Giver din CAS dig ikke en mulighed for at taste intervallet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2017 af StoreNord

#1   
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/middelvardi-varians-og-spredning
Jeg kan bekræfte, at dit middeltal er rigtigt.             :)


Svar #4
12. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

Det Jeg har vedhæftet i #1 er til et andet spørgsmål i opgaven hvor man må bruge CAS.

I opgave 1) skal jeg beregne spredningen vha en Formel fx. Eller lign

I opgave 2 skal jeg også beregne andelen af kvinder der løb mellem 63 og 77 min uden CAS
#2 derfor må jeg ikke taste intervallet i CAS

Håber der er der kan hjælpe
På forhånd rak

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2017 af ringstedLC

Mon ikke det var en god ide, hvis du vedhæfter opgaven, så vi kan se, hvordan vi kan hjælpe.


Svar #6
12. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

#5 Jo, jeg har vedhæftet den nu. 

Jeg har lavet opgave 1 og 2 og mangler altså 3 og 4, som jeg har svært ved. 

På forhånd tak

Vedhæftet fil:Opgave.docx

Svar #7
12. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

Er der ingen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. november 2017 af StoreNord

Har du læst på linket i Svar #3?
Jeg tror at det indeholder løsningen på dit problem. Hvis jeg skulle lære det selv, ville jeg nok komme for sent til at hjælpe dig. Du vil lære mere ved selv at lære det.
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/middelvardi-varians-og-spredning


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2017 af ringstedLC

Håber dette kan bruges...


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. november 2017 af StoreNord

#9 og #0
        Opgave 3 lyder:  "Forklar hvordan spredningen kunne være beregnet i stedet for aflæst".
        Derfor tror  jeg, at man skal forklare, hvordan man manuelt kan beregne Middelværdi,
        Varians og Spredning som beskrevet i mit link:
http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/middelvardi-varians-og-spredning.

Synes man det er for besværligt at forklare, kunne man jo også bare gøre det.
Som i de goe gamle dage.        :)

-- Ja det er jo også det som #9 gør, men jeg mente mere mere som tekst-beskrivelse. Regneark er jo noget lukket for publikum,


Svar #11
12. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

#9 Tak. Jeg prøver at forstå det med det du har vedhæftet, men den viser spørgsmålstegn ved m ((a+b)/2), varians, spredning, f(x)*m 

Håber du kan forklare mig, hvordan jeg kan beregne varians og spredning fx. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (2)

Svar #12
12. november 2017 af ringstedLC

Ja, tror du, at jeg er din lommeregner.

Nu er du en dygtig elev, der går ind på de links som vi opfordrer dig til.

Du kan selvfølgelig vende tilbage med en præcis reference til hvor i forklaringen,

du evt. går i stå.

Og så kan du selv lave de kolonner med spørgsmålstegn vha. af formlerne i overskriften.


Svar #13
12. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har beregnet varians, spredning og gennemsnit - takket være jeres hjælp. 

Men jeg mangler at beregne opgave 4. Jeg forstår ikke, hvordan du for andelen af kvinder der løb mellem 63 og 77 min til 68%. 

Jeg får nemlig 62% på cas. 

Det kunne være rart hvis en kunne forklare mig det. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. november 2017 af ringstedLC

Det var godt.

Tro på de 62%!

Det er blevet noget sent, så jeg lukker ned nu, men vender tilbage i morgen aften.


Svar #15
14. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

#9 Jeg har lige et spørgsmål, hvor får du 34,1 % fra i #9?

På forhånd tak


Svar #16
14. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

Er der andre, der måske har et bud på, hvor 34,1% kommer fra i #9?


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. november 2017 af ringstedLC

Sorry, du blev lige "glemt".

De kommer fra linket nedenunder. Desværre kan den nok ikke bruges, da det jo er middelværdi og spredning for alle løbere.

Jeg må nok hellere trække i land, mine evner i Excel statistik rækker ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #18
16. november 2017 af SuneChr

.SP 161120170149.JPG

Vedhæftet fil:SP 161120170149.JPG

Svar #19
16. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

#7 Mange tak. Det var meget behjælpeligt 


Skriv et svar til: Hjælp til matematikopgave haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.