Matematik

Hjælp til ligning opgaver

23. november 2017 af FinkLassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan nogen hjælpe med at løse disse opgaver. Jeg ved ikke helt hvad det er der skal gøres. Hjælp til hvordan man løser dem i TI-Nspire ville være godt, da det er det program jeg primært bruger :)

Der er givet funktionen

f(x)=.0,125x3-4,5x2+48x-151

a) Løs ligningen f'(x)=0, og bestem de lokale ekstrema 

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (4,f(4))

Grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient -4,5

c) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af mathon

a)
            \small 0{.}375x^2-9x+48=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2017 af fosfor (Slettet)

Grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient -4,5

Nej det har den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2017 af Mathias7878

b)

Tangentens ligning kan findes vha. formlen

\small y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

hvor

\small x_0 = 4

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2017 af mathon

           \small f(4)=-23

           \small f{\, }'(4)=18

\small \text{tangentligning:} 
                             \small y=f{\, }'(x_o)x+\left ( f(x_o)-f{\, }'(x_o)\cdot x_o \right )

                             \small y=18x+\left (-23-18\cdot 4 \right )

                             \small y=18x-95
          


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2017 af mathon

c)
           Løs
                       \small 0{.}375x^2-9x+48=-4{.}5


Skriv et svar til: Hjælp til ligning opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.