Matematik

Monotoni

24. november 2017 af fks10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der der nogle der kan hjælpe med opgave 96- a og c?

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2017 af mathon

a)
         \small f(x)=x^3-2x^2+5                      \small f{\,}'(x)=3x^2-4x=3x\left(x-\tfrac{4}{3}\right)

         \small Dm(f)=\mathbb{R}                                    \small f{\,}'(x)=3x\left(x-\tfrac{4}{3}\right)=0

                                                                 \small x=\begin{pmatrix} 0\\\frac{4}{3} \end{pmatrix}

                                                                 \small \text{for x}< 0\text{ er f voksende}
                                                                 \small \text{for }0<x<\tfrac{4}{3}\text{ er f aftagende}
                                                                 \small \text{for }x>\tfrac{4}{3}\text{ er f voksende}
                                                                 \small \text{for }x=0\text{ har f lokalt maksimum}
                                                                 \small \text{for }x=\tfrac{4}{3}\text{ har f lokalt minimum}


Svar #3
24. november 2017 af fks10 (Slettet)

Hvad med c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2017 af fosfor (Slettet)

start med at differentiere

3 ln(x) - 2x


Svar #5
24. november 2017 af fks10 (Slettet)

hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2017 af Mathias7878

Benyt regnereglerne

\small (k\cdot f(x))' = k\cdot f'(x)

hvor

\small k = 3 \ og \ f(x)=ln(x)

samt

\small (c\cdot x)' = c \cdot 1

hvor

\small c = 2

Løs da ligningen

\small f'(x) = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2017 af fosfor (Slettet)

Differentier ledvist

Kan du differentiere    -2x


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2017 af Mathias7878

Du kan også læse herinde, hvordan man bestemmer monotoniforhold. Se linket

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

- - -

 

 


Skriv et svar til: Monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.