Matematik

Permutation i S_7

26. november 2017 af MissLADY1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave.

(Kig på vedhæftet billede) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2017 af AskTheAfghan

Hvis n = 1, har du σ = (1 4 2 5)(6 3 7) = (1 5)(1 2)(1 4)(6 7)(6 3). Da den kan skrives som et produktaf et ulige antal af transpositioner, må sgn(σ) = -1.

Hvis n = 2, har du σ2 = (1 2)(3 6 7)(4 5) = (1 2)(3 7)(3 6)(4 5). Da den kan skrives som et produktaf et lige antal af transpositioner, må sgn(σ2) = 1. Alternativt (*) har man sgn(σ2) = sgn(σ)sgn(σ) = (-1)(-1) = 1.

(*) Hvis σ1, σ2 er to permutationer på en endelig mængde Ω, så er sgn(σ1σ2) = sgn(σ1)sgn(σ2). Bevis det, hvis du ikke har haft om det. Dernæst bevis ved induktion, at hvis σ1, σ2, ..., σn er n permutationer på en endelig mængde Ω, så er sgn(σ1σ2···σn) = sgn(σ1)sgn(σ2)···sgn(σn). Du kan benytte den til at svare på din opgave, hvor man sætter σ = σi for alle i.


Skriv et svar til: Permutation i S_7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.