Matematik

Dampkrydshovedsmotor

26. november 2017 af Kristensenalex - Niveau: A-niveau

Håbet at i kan hjælpe

På billedet er det vist en principskitse af en krydshovedsmotor, som er drevet af damp

Damptrykket i cylinderen er 102,0 meter vandsøjle (mVp)

1: Beregn slagvolumen 

2: Omregn vandsøjletrykket til Svar [bar]

3: Beregn dampens kraft på stemplet og angiv resultatet med korrekt enhed for kraft
 

Vedhæftet fil: Dampkrydshovedsmotor.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2017 af StoreNord

1)           Slagvolumen er selvfølgelig
                                                    Vs = \pi \left ( \frac{D}{2} \right )^{2} \cdot s


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2017 af StoreNord

2)     Du kan konvertere trykket til Bar her:
         http://www.onlineconversion.com/pressure.htm


Svar #3
26. november 2017 af Kristensenalex

Er det så rigtigt?

V_s =\Pi \left ( \frac{D}{2} \right )^{2}\cdot s\rightarrow V_s=\Pi \left ( \frac{0,6 m}{2} \right )^{2}\cdot 1,5m=0,424m^{3}


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2017 af StoreNord

Ja.      Du har godt nok brugt store pi, men bare værdien er 3,14, så går det nok.   :)


Svar #5
26. november 2017 af Kristensenalex

Kan det passe at spørgsmål 3 giver 636000 N?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2017 af StoreNord

Jeg har fået 2,77 MN


Svar #7
26. november 2017 af Kristensenalex

Hvordan kom du til dette resultat StoreNord?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2017 af StoreNord

Aflæst at:
          1 cmVp er                    980,000*10-6 Bar             resommerer at
      100 mVp er    104 gange så meget                 980,000*10-2 Bar

Læste et andet sted:
           10-5 Bar = 1 Pascal            Pascal er                       \frac{Newton}{m^{2}}


Svar #9
26. november 2017 af Kristensenalex

Er 102 meter vandsøjle (mVp) = 10 bar


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. november 2017 af StoreNord

Sådan cirka ser det ud. Er du uenig?


Svar #11
26. november 2017 af Kristensenalex

Nej spørgsmål 2 har vi det samme, men hvordan kom du til svaret i spørgsmål 3?


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2017 af StoreNord

Det ku du ha sagt for længe siden.                  :)

Læste et andet sted:
                     10^{-5}\; Bar = 1 \; Pascal \; \; \; \; hvor\; \; \; \; Pascal\; er\; \frac{Newton}{m^{2}}

                             1\; Bar=\frac{1}{10^{-5}} \frac{Newton}{m^{2}}

Vi har et tryk på  980,000*10-2 Bar, eller:
                                         \frac{980,000*10^{-2}}{10^{-5}} \frac{Newton}{m^{2}}

Gang så med stemplets areal.


Skriv et svar til: Dampkrydshovedsmotor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.