Matematik

isoler ligning

30. november 2017 af abey (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg kan virkelig ikke finde ud af at isolere ligninger...  
I ligning: E= m * c * T skal jeg isolere c


I det vedlagte billede skal jeg isolere clod 

Hvis i kan hjælpe mig, kan i så være søde at komme med uddybende forklaringer, for jeg er meget udfordret på dette punkt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2017 af Mathias7878

\small \small E = m \cdot c \cdot T = m\cdot T\cdot c                      divider da med m*t på begge sider og du har

\small c = \frac{E}{m \cdot T} 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2017 af Mathias7878

Tror clod skal isoleres sådan her, men er lidt usikker :-)

.\small m_{lod}\cdot c_{lod}\cdot \Delta T_{lod}+(m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}) = 0

\small m_{lod}\cdot \Delta T_{lod}\cdot c_{lod}\ = -(m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand})

\small c_{lod}\ = \frac{-(m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand})}{m_{lod}\cdot \Delta T_{lod}}

- - -

 

 


Skriv et svar til: isoler ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.