Matematik

Forskrift

02. december 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hej alle

Hvordan finder man forskriften for et andengradspolynomium, når koefficienten a, samt to rødder r kendte? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2017 af SådanDa

Du kan skrive dit andengradspolynomium som f(x) = a·(x-r1)·(x-r2).

se evt. her: http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/faktorisering-og-nulreglen (midt på siden)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2017 af mathon

dvs
              \small a(x-r_1)(x-r_2)=ax^2-a(r_1+r_2)x+r_1\cdot r_2


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2017 af mathon

korrektion:
              \small \small a(x-r_1)(x-r_2)=ax^2-a(r_1+r_2)x+a\cdot\left ( r_1\cdot r_2 \right )


Svar #4
02. december 2017 af Mathian

Så det at "finde" forskriften i virkeligheden er bare at omskrive andengradspolynomiet ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2017 af fosfor (Slettet)

Når koefficienten a, samt to rødder r kendte er forskriften:
f(x) = a·(x-r1)·(x-r2)

Hvilket kan omskrives på mange måder, men som opgaven er stillet er ovenstående form den nemmeste at skrive. Omskrivning er der ingen grund til


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.