Dansk

Mundtlig test

02. december 2017 af Moe0 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvad er fordele og ulemper ved kontanthjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2017 af Mathias7878

Ulemper: Mange misbruger systemet, fordi de ikke gider at arbejde :-)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2017 af Stygotius

"De gider heller ikke arbejde". Det er en typisk replik fra den yderste højrefløj, f.eks. fra det menneskehadske parti Venstre.

Påstanden er løgn. Langt de fleste mennesker gider arbejde og vil gerne være en del af et arbejdsfællesskab og tjene deres penge selv.

NB. "at gide" er et modalverbum og styrer en infinitiv uden at


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2017 af Mathias7878

#2

Påstanden er jo ikke løgn. Mange kontanthjælpsmodtagere vil hellere sidde hjemme på deres flade i stedet for at arbejde, da det ikke kan betale sig at arbejde - hvorfor arbejde, hvis man udelukkende får måske 1.000-2.000 kr mere om måneden? :-)

I et land som Danmark skal der selvfølgelig være kontanthjælp til de borgere, der ikke har mulighed for at forsørge sig selv. Men der skal ikke være kontanthjælp til dem, der godt kan arbejde, men ikke gider - blot fordi de er dovne/og eller ikke synes, at det er værd at stå op hver dag for at gå på arbejde og udelukkende tjene et par tusind mere om måneden :-)))))))))

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2017 af MatHFlærer

Der giver jeg altså #3 ret. Der findes en del folk, der vælger at udnytte systemet, så #2 er ret vag. Der er dog mange eksempler på folk, der gerne vil arbejde, men det er absolut ikke alle. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. december 2017 af Stygotius

Der vil altid være et lille mindretal som udnytter systemet, men de er    ....et mindretal.

De menneskefjendske og hadefulde pampere i det kyniske Venstre der henter kæmpelønninger hjem til vennerne i erhvervslivet, har ikke nogen grund til at lægge hele samfundsgrupper for had. De skulle langt hellere tage fat på de astronomiske og latterlige kæmpesummer man betaler til virksomhedsledere. De er helt uden propoprtioner. Intet menneske er de beløb værd. Oven i købet giver man store beløb til folk der er afskediget på grund af tvivlsomme, ja af og til kriminelle aktiviteter (De såkaldt "gyldne håndtryk"). Kommunaldirektører er et eksempel. Det er både dybt umoralsk og samfundsskadeligt. En ærlig og troværdig politiker ville meget snarere stoppe den slags snavsede arrangementer end jagte de arbejdsløse med "kontanthjælpsloft"  og lignende fattigsdomsskabende tiltag. Danmark kan simpethen ikke være den slags bekendt.

I øvrigt: Hvor ved skribenterne af # 3 og 4 alt det fra som de hævder? 

Det er rene, udokumenterede påstande, som ikke er mere værd end alle mulige løse rygter. Det har jo altid været gratis at sparke til dem der ligger ned.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2017 af Mathian

Ulemper: Ud fra et samfundsmæssigt perspektiv, kræver det en høj skat at finansiere kontanthjælp, og dermed kan det demotivere mange at skabe arbejdspladser igennem etableringen af virksomheder.  

Fordele: Ud fra et etisk og samfundsmæssigt perspektiv, forbedre det livskvaliteten at vide, at man bekæmper fattigdom, og giver folk samme levemuligheder.  Politisk lighed forudsætter økonomisk lighed, en demokratisk grundpille. (Jeg ved godt virkeligheden er en anden). 

Det er blevet meget svært at snyde systemet idag med alle de forventninger, procedurer, aktiveringsprocesser, samtaler og møder, som er blevet iværksat. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2017 af Stygotius

Jeg er langt hen ad vejen enig med Matfightersen. Fællesskab har jo aldrig været en af egoisterne og de selvtilfredse i partiet Venstres idealer eller mærkesager.  Lad  bare de andre komme i den sorte gryde blot jeg redder mig selv, er vist deres mantra.

Det er tankevækkende at ALT hvad der er sket af sociale forbedringer i historien, er sket under protester fra Venstre og de Konservative. Selv da man ville ulovliggøre vold mod børn i 1997, -på trods af at det allerede var ulovigt ifølge myndighedsloven, protesterede mørkemændene fra  højrefløjen mod dette angreb på voksnes "rettigheder". Det er meget tankevækkende.


Skriv et svar til: Mundtlig test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.