Kemi

Polymere - Hildebrands opløsligheds parameter.

08. december 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg får at vide at jeg har en polymer, polystyren, som har en Hildebrands opløsligheds parameter. på 17.6 MPA0.5.
Jeg skal vælge de opløsningsmidler som kan opløse den.

Jeg får en tabel opgivet som ser således ud, tallene i MPA0.5

Acetone: sigma = blank, Sigmad=15.5, Sigmap=10.4, sigmah =7

Xylen: sigma = blank, Sigmad=19.6, Sigmap = 1.1 , sigmah? =0.2

Som jeg forstår det, så kan den kun opløses i opløsningsmidler med sigma= 19.4 eller højere. 
(1.8 højere)
Problemet er at jeg har to svarmuligheder som begge opfylder denne regle:

1: Xylen (sigma = 19.6 MPA0.5) og Acetone (sigma = 19.9 MPA0.5)

og

2: Xylen (sigma = 19.7 MPA0.5) og Acetone (sigma = 20.9 MPA0.5?)
Den første er det "rigtige" svar, men jeg forstår simpelthen ikke hvorfor den anden ikke skulle kunne benyttes? 


Skriv et svar til: Polymere - Hildebrands opløsligheds parameter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.