Matematik

Integral

10. december 2017 af sumia9 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Jeg har lidt svært ved opgave 7 i vedhæftet fil. Jeg har prøvet at skrive x^Tx som \left \| x \right \|^{2} men kan ikke rigtig komme videre derfra. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af ØI (Slettet)

Der mangler da nogle informationer før man kan hjælpe.

Hvad er t? Hvad er μ? Hvor kommer f(x) ind i billedet?


Svar #2
10. december 2017 af sumia9 (Slettet)

T står for transponeret, \mu står for mål og f(x) er funktionen vi har fået givet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2017 af fosfor (Slettet)

hvad er t og hvad er A?????????????


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2017 af Soeffi


Svar #5
10. december 2017 af sumia9 (Slettet)

t:(X,\mathbb{E})\rightarrow (X,\mathbb{E}) en \mathbb{E}-\mathbb{E} målelig funktion. Og A \in \mathbb{R}^{2 \times 2} er en 2x2 matrix. 

vi har yderligere at målet \mu er invariant under t hvis billedmålet t(\mu) opfylder t(\mu) = \mu. Vi siger at t er en invariant transformation med hensyn til \mu


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2017 af fosfor (Slettet)

hvordan ser opgave 1,2,3,4,5 ud


Svar #7
10. december 2017 af sumia9 (Slettet)

Vedhæftet

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2017 af fosfor (Slettet)

Gør f lig 0 overalt udover en kompakt mængde, f.eks.
f_n(x) = f(x)\cdot 1_{||x||_2\leq n}(x)
sådan at fn punktvist konvergerer mod f.

Integrer fn ved at gå til polære koordinater:

\\\int_{\mathbb{R}^2}f_ndm_2= \int_{B_n(0)}f_ndm_2 \\\text{ }\hspace{1.68cm}= \int_0^n\int_0^{2\pi}f_n(\sin(v)r,\cos(v)r)rdvdr \\\text{ }\hspace{1.68cm}= \int_0^n\int_0^{2\pi}\frac{1}{1+r^2}rdvdr \\\text{ }\hspace{1.68cm}= \int_0^n 2\pi\frac{1}{1+r^2}rdr \\\text{ }\hspace{1.68cm}= 2\pi(\log(1+n^2) - \log(1+0^2))=2\pi\log(1+n^2)

Den punktvise konvergens mod f er monoton, og dermed
\\\mu(\mathbb{R}^2)=\int_{\mathbb{R}^2}fdm_2= \underset{n\to\infty}{\lim}\int_{\mathbb{R}^2}f_ndm_2= \underset{n\to\infty}{\lim}2\pi\log(1+n^2)=\infty


Svar #9
11. december 2017 af sumia9 (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål. Hvad er B_n(0) helt præcis og hvorfor er det helt præcis du vælger at definere et f_n(x). Takker mange gange


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. december 2017 af fosfor (Slettet)

Bn(0) er den delmængde af R2 så ||x||2 ≤ n

f er forskellig fra 0 på en ikke kompakt mængde, og theorem 12.8 kan derfor ikke bruges til at regne integralet ud. I stedet kan 12.8 bruges til at regne integralet fn ud, da disse har kompakt support.


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.