Matematik

Statestik

13. december 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad os sige vi er 8 venner som spiller et spil om hvem der skal give den næste omgang. 

Hvis der er 1/8 chance for at jeg taber en runde, og vi i alt spiller 5 runder, hvad er så chancen for at jeg slet ikke skal give en omgang? Jeg ved ikke engang helt hvordan jeg skal stille spørgsmålet op :). 

Forestillede mig det var : (1-1/8)5 men tror ikke det er helt så simpelt? 

Nogen der kan hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2017 af SuneChr

Hvis sandsynligheden for at skulle "gi' en omgang" er 1/8 ,
er sandsynligheden for ikke at skulle "gi' en omgang" i nogen af de fem runder,
med andre ord, at skulle "gi' en omgang" 0 gange (ud af 5): 

\binom{5}{0}\cdot \left ( \frac{1}{8} \right )^{0}\cdot \left ( \frac{7}{8} \right )^{5-0}
Det er også det, du har skrevet.
Det er så lidt mere sandsynligt ikke at skulle "gi' en omgang" end at skulle "gi' en omgang".
Nyd det så, så længe heldet er med dig. 


Skriv et svar til: Statestik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.