Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Det gyldne snit - Phi/ reciprokke tal

15. december 2017 af frejj (Slettet)

Hej, jeg er igang med at lave et bevis for phi og reciprokke tal, men forstår ikke helt beviset: 

Jeg forstår ikke helt hvordan man kan gå fra b/a til 1/a/b

Håber I kan hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

\frac{b}{a} = \frac{\frac{b}{b}}{\frac{a}{b}} = \frac{1}{\frac{a}{b}}

Man forkorter brøken med b. Det giver 1 i tælleren og a/b i nævneren.


Svar #2
15. december 2017 af frejj (Slettet)

Super mange tusiden tak! 

Jeg har lige et spørgsmål til. 

Hvordan kan dette:

2(1 - √5)/-4

Gå til

1- √5/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2017 af Anders521

Du ganger tæller og nævner med ½ og så får du det ønskede taludtryk.


Svar #4
15. december 2017 af frejj (Slettet)

Mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

#2 Det er IKKE 1-√5/2, men (1-√5)/2.

Hvis der ikke er parentes, skal divisionen udføres før subtraktionen. Når parentesen er der, skal indholdet regnes ud før divisionen.


Skriv et svar til: Det gyldne snit - Phi/ reciprokke tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.