Matematik

Differentialligninger

01. januar 2018 af Margna555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe mig med denne opgave?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2018 af alexandersvanholm


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2018 af MatHFlærer

Hej fyr, hvor meget har du prøvet at løse selv? Du har lagt 12 opslag om differentialligninger. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2018 af alexandersvanholm

a)

deSolve

s'=1.5-\frac{2}{100+t}\cdot s,t,s

Bestem konstanten

b)

Smid 60 ind som s(t) og solve. Du skulle gerne få et resultat ala 60 kg salt i karret efter 40,3 minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2018 af MatHFlærer

#2 er noget vrøvl - jeg har opdaget du ikke er indehaver af de 12 opslag ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2018 af alexandersvanholm

#4

Stadig lidt mystisk at de alle omhandler differentialligninger. ;-)

Mvh,
Alexander Svanholm


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2018 af MatHFlærer

#5 Jeg er helt enig. :-)

Jeg gad også godt at vide, hvor meget #0 har prøvet at gøre selv. Et er at vi skriver noget, andet er hvad #0 har forsøgt. 

God aften. 

- Anders


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. januar 2018 af alexandersvanholm

#6

Og god aften til dig. Jeg må hellere gå i seng nu, og så må jeg jo se, om der er noget tilbage at besvare i morgen tidlig. ;-)

Mvh,
Alexander Svanholm


Svar #8
02. januar 2018 af Margna555 (Slettet)

Gymnasieteacher 

Jeg HAR prøvet selv. 

Ellers ville jeg ikke spørge. Jeg forstår det ikke. Jeg kan ikke gøre for at jeg ikke er den skarpets til matematik. Derfor vil det være rart med nået hjælp. 

mvh Margna 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. januar 2018 af MatHFlærer

#8

Gymnasieteacher 

Jeg HAR prøvet selv. 

Ellers ville jeg ikke spørge. Jeg forstår det ikke. Jeg kan ikke gøre for at jeg ikke er den skarpets til matematik. Derfor vil det være rart med nået hjælp. 

mvh Margna 

Ja okay, du skyder skarpt imod mig. Jeg vil gerne hjælpe, men det kunne godt være du havde noget du kunne bidrage med i tråden :-) Jeg beklager da hvis jeg skulle have trådt dig over tæerne :-)

Anders


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. januar 2018 af iliojacobsen

Margna555 er I folk fra den samme klasse, der lige nu stiller alle spørgsmålene?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. januar 2018 af iliojacobsen

Og endnu et spørgsmål: bruger du Nspire?


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. januar 2018 af iliojacobsen

Hvis du gør, så skriv dette til opg. a:
deSolve(s'=1.5-((2)/(100+t))*s and s(0)=30,t,s)

Og b:
solve(s(t) = 60,t). 


Svar #13
02. januar 2018 af Margna555 (Slettet)

Ja jeg bruger n-spire:)

kan det passe så at forskriften er  s=((0.5*(t^(3)+300.*t^(2)+30000.*t+600000.))/((t+100.)^(2)))

synes det virker alt for langt 


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. januar 2018 af MatHFlærer

Ja det er korrekt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. januar 2018 af iliojacobsen

Hvis nu du løser opg. b, ser du, at det giver god mening med hensyn til værdien for t, da dette giver ca. 40 minutter. Jeg er sikker på, at forskriften er korrekt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. januar 2018 af mathon

                              \small S(t)=0{.}5(t+100)-2\cdot 10^5(t+100)^{-2}


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. januar 2018 af mathon

og

                              solve(60=0.5(t+100)-2*10^5*(t+100)^(-2),t)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.