Matematik

IntegralTeori.

03. januar 2018 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Jeg prøver, at løse en opgave, åbenbart kan jeg ikke.
Nu har jeg løsning til opgaven, men det hjælper heller ikke.
Det er håbløst når jeg har løsning frem, og ved godt hvilket sætning skal bruges.

Jeg vil se hvis nogen derude har lyst til at hjælpe med at forstå opgaven?
Det er opgave 2.
Herunder vedhæfter jeg opgaven med løsning.
Sætning skives:

Theorem 12.4

Let       \nu = f \cdot m_k     be   a measure on   ( \mathbb{R}^{\text{k}},\mathbb{B}_{\text{k}} ), and let h: \mathbb{R^{\text{k}}} \to \mathbb{R^{\text{k}}} be a Borel measurable map.
Let U_1, ......,U_n be disjoint open sets, and let V_1, ......,V_n      be open sets. 
Assume that :

1)  h maps    U_i   bijectively   to V_i  for i = 1,2,....,n
2) h_j^{-1} is C^{(1)} map on V_i
3) \nu \left( \left( \bigcup_{i=1}^{n} U_i \right )^c \right) =0

Then it holds that  
h(\nu)= \hat f \cdot m_k
where
\hat f(y)= \sum_{i=1}^{n}1_{V_i}(y) \cdot f(h_i^{-1}(y)) \cdot |det D(h_i^{-1}(y))|

Første opgave:
Hvorfor er h  er en bijektiv funktion med  C(1)  -invers?
Er det fordi at h er komponentvis lineært?

Hvordan bestemer "Professoren" 
h^{-1}(u,v) = \frac{1}{2} (u+v,u-v ) 
og     x = \frac{1}{2} (u- v)     og     y= \frac{1}{2} (u+ v)   
Jeg ser frem til at høre fra nogen derude.
På forhånd tak





 

Vedhæftet fil: opgaven.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2018 af AskTheAfghan

Da h er bijektiv, har den en invers funktion. Der ses, at

\begin{align*} h(x,y)=(u,v)&\iff x+y=u\wedge x-y=v\\ &\iff x=\frac{1}{2}(u+v)\wedge y=\frac{1}{2}(u-v)\\ &\iff h^{-1}(u,v)=\left ( \frac{1}{2}(u+v),\frac{1}{2}(u-v) \right ) \end{align*}

så må h-1 tilhøre C1(R2), dvs. h-1 må være kontinuert og differentiabel på R2. Da man har vist det, kan man derfor sige, at h er en bijektiv funktion med C1-invers h-1 givet ved h-1(u,v) = (1/2)(u + v, u - v) på R2.


Skriv et svar til: IntegralTeori.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.