Matematik

Andengradsligning

05. januar 2018 af 123study (Slettet) - Niveau: C-niveau

2x^2-6x+4=0

Giver dette x=2 v 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2018 af SuneChr

Gør prøve ved at indsætte
x = 1  og dernæst
x = 2
i
2x2 - 6x + 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2018 af Heidi098 (Slettet)

Ligningen har 2 svar 

-2 og 1

Da (-6-2) / (2*2) = -2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2018 af Mathias7878

\small 2x^2-6x+4

\small d = b^2-4ac = (-6)^2-4\cdot 2 \cdot 4 = 36-32 = 4

\small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a} = \frac{6 \pm 2}{4} = \left\{\begin{matrix} \frac{8}{4} = 2\\ \frac{4}{4} = 1 \end{matrix}\right.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.