Matematik

andengradsligning

07. januar 2018 af sea789 - Niveau: C-niveau

hej allesammen

Jeg er i tvivl om, hvordan følgende andengradsligninger skal beregnes:

x2-3√3x +6=0

og

√2x2 - √2x= √8

Hvordan beregnes stykkerne? Hvad gør man, når der er kvadratrødder i andengradsligninger? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2018 af StoreNord

Når du kvadrerer     -3√3           forsvinder  minus'et og du får 27


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. januar 2018 af mathon

         \small \textup{a=1}
         \small \textup{b=}-3\sqrt{3}
         \small \textup{c=6}

         \small \small \small \textup{d=3}


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2018 af Mathias7878

\small d = b^2-4ac = (-3\cdot \sqrt{3})^2 -4 \cdot 1 \cdot 6 = 27-24 = 3

                                   \small x = \left\{\begin{matrix} \frac{-(-3\cdot \sqrt{3})+\sqrt{3}}{2} \\ \frac{-(-3\cdot \sqrt{3})-\sqrt{3}}{2} \end{matrix}\right.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2018 af StoreNord

√2x2 - √2x= √8        =>
√2x2 - √2x- √8 = 0         D=2-4√2(-√8) = 18


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2018 af mathon

              √2x2 - √2x= √8

              \small \sqrt{2}x^2-\sqrt{2}x-2\sqrt{2}=0

              \small x^2-x-2=0


Svar #6
08. januar 2018 af sea789

#1

Når du kvadrerer     -3√3           forsvinder  minus'et og du får 27

det forstår jeg ikke helt... Hvad menes der med kvadrerer og hvordan får du det til 27? Når jeg taster det ind på lommeregneren får jeg −5.1961


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. januar 2018 af StoreNord

At kvadrere     -3√3  er at beregne ( -3√3)²  altså (-3)*(-3)*√3*√3    som blir           9*3 eller 27.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. januar 2018 af Anders521

# At kvadrere vil sige at gange tallet med sig selv. Med tallet -3√3 har du

(-3√3) * (-3√3) = (-3√3)2 = (-3)2 * (√3)2 = (-1)2 * (3)2* (3½)2 = 1* 9 * 3 = 27


Svar #9
11. januar 2018 af sea789

#4

√2x2 - √2x= √8        =>
√2x2 - √2x- √8 = 0         D=2-4√2(-√8) = 18

#5

              √2x2 - √2x= √8

              \small \sqrt{2}x^2-\sqrt{2}x-2\sqrt{2}=0

              \small x^2-x-2=0

Jeg kan stadig ikke forstå hvordan denne opgave skal løses... Hvorfor 2√2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2018 af Anders521

Fordi  √8 = 2√2.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.