Matematik

Potenser

11. januar 2018 af gladdk - Niveau: 8. klasse

Hej! Jeg har et par spørgsmål jeg lige har fået i et færdighedssæt som jeg ikke forstår. Og spørger derfor om hjælp.

550:102=? (Forstår ikke hvordan man gør)

104*10:10=? (Brøk) (Forstår ikke hvordan man gør)

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2018 af mathon

           \small 550:10^2=550:100=5{.}5


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2018 af mathon

           \small \small 10^4\cdot \tfrac{10}{10}=10^4\cdot1=10^4


Svar #3
11. januar 2018 af gladdk

Jeg har kommet til at skrive forkert ved nr. 2... Opgaven lyder følgende:

104*10(tæller)                (brøk)

105(nævner)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2018 af mathon

                   \small \frac{10^4\cdot 10^1}{10^5}=\frac{10^{4+1}}{10^5}=\frac{10^5}{10^5}=1


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.