Matematik

eksponentiel hjælp

16. januar 2018 af rami0208 (Slettet) - Niveau: C-niveau

find et eksempel på en ligning for en eksponentiel sammenhæng der

a. skærer y aksen i punktet (o,5) og hvor grafen er aftagende.

b. er voksende og skærer y aksen i 3

c. beskriver noget med begyndelsesværdi på 100 og har værstraten 40%


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af Mathias7878

En eksponentiel sammenhæng kan skrives på formen

                                                                      \small y = b\cdot a^x

hvor b er begyndelsesværdien og hvor a er fremskrivningsfaktoren

a) At en eksponentiel funktion er aftagende kræver, at a<0

b) At en eksponentiel funktion er voksende kræver, at a>0

c) Hvis vækstraten er 40%, så er fremskrivningsfaktoren a 1.4. Begyndelsesværdien betegner b

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2018 af mathon

            \small \textup{Hvad g\ae lder om \textit{a} i } f(x)=b\cdot a^x\textup{, n\aa r f(x) er aftagende?}

            \small \textup{Hvad g\ae lder om \textit{a} i } f(x)=b\cdot a^x\textup{, n\aa r f(x) er voksende?}


Svar #3
16. januar 2018 af rami0208 (Slettet)

forstår det ikke helt mathias7878


Skriv et svar til: eksponentiel hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.