Matematik

Integralregning

21. januar 2018 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses disse opgaver??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af SuneChr

.SP 210120181458.JPG

Vedhæftet fil:SP 210120181458.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2018 af MatHFlærer

Evt. kan du prøve at anvende denne, som kan ligne et cola glas: 

f(x)=-0.003x^3+0.07x^2-0.3x+3

Hvis du anvender ovenstående, så prøv at find et passende interval den skal være defineret i. Evt. benyt GeoGebra. ;-)

Du kan selvfølgelig også at prøve at finde på en selv. Prøv at design den som Sune har skrevet, hvis det lyster. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2018 af ringstedLC

a) Tegn en funktion på formen:

\small f(x)=ax^n\;,\;0<n<1\;,\;0<x=dybde

Nu ligger glasset med x-aksen som symmetriakse.

b) Volumet er omdrejningslegemet om x-aksen. Det vil sige, at integralet af f i intervallet 0 til xmax. er halvdelen af arealet af et snit ned gennem glasset.

\small V_{omdrejn.}=\pi\cdot \int_{0}^{x_{max}}\left ( f(x) \right )^2} dx

Der er altså ikke noget præcist facit!


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2018 af ringstedLC

#2 Jeg drikker aldrig cola, men hvordan drikker man af det glas?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2018 af MatHFlærer

#4 Med hurtig fumlen med et tredjegradspolynomium og en mini opgave til #0 om at finde et passende interval, så kan du tilnærmelsesvis få et sådan glas:

Nu er jeg så en der drikker cola - måske for meget? - det kan man diskutere. Men jeg håber det kaster lidt lys over det. :)


Svar #6
21. januar 2018 af Liselotteeee (Slettet)

Hvordan ved man at funktionen skal være lige præcis det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2018 af ringstedLC

#5 Nårh, flot. Jeg kunne bare slet ikke se, hvor det var.

Men nu må vi se om #0 kan se det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2018 af ringstedLC

#6

Hvordan ved man at funktionen skal være lige præcis det?

Det bestemmer du selv, det vigtige er intervallet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2018 af SuneChr

# 0
Det er vigtigt, når du tegner dén kurve, du gerne vil have til glassets facon, at enhederne i koordinatsystemet er de samme vandret og lodret. I modsat fald kan glasset få en sådan form, som man kan opleve, når man kigger på sig selv i Tivoli's spejlsal. Hvis man ikke har prøvet det, må man forestille sig sin højde, som ses i spejlet som sin bredde, og sin bredde ses som sin højde.
A l t s å:  samme enhed på x- og y-aksen. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. januar 2018 af SuneChr

.SP 210120182016.JPG

Vedhæftet fil:SP 210120182016.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2018 af SuneChr

Du kan også udøve en mere avantgardistisk glaskunst og benytte flere funktioner i forlængelse af hinanden.
Man skal da beregne de fælles punkter og sørge for, at hældningskoefficienterne dér er de samme.
I en opgave som denne her har man rig mulighed for at vise sine funktionsanalytiske færdigheder.
Men ellers hold dig til kun en funktion.
 


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.