Matematik

Lidt i tvivl

22. januar 2018 af Historiedansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke bare isolere b i ligningen vel? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2018 af Mathias7878

En løsning kræver, at d = 0

Dvs. du skal løse

                                                 \small d=b^2-4ac = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2018 af Mathias7878

\small d = b^2-4ac = b^2-4\cdot 4 \cdot 5 = b^2-80

\small d = b^2-80 = 0

\small b^2 = 80

\small b = \pm \sqrt{80}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2018 af MatHFlærer

#2 du har lavet en tastefejl. Her skal a være 5.

Dvs.

b^2-4\cdot 5\cdot 5=0

#0, prøv at anvend #2's metode og se, hvad du får af b-værdier. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2018 af Mathias7878

Hov ja, det har jeg sørtme også! :) Forstod heller ikke, hvorfor det gav b^2 = 80 - et lidt underligt resultat :-)

- - -

 

 


Svar #5
22. januar 2018 af Historiedansk (Slettet)

Ok, jeg siger mange tak. 


Skriv et svar til: Lidt i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.