Matematik

Optimering

24. januar 2018 af shakeel2300 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Jeg har fået disse oplysninger om en opgave, hvilket i mit hoved ikke kan give mening:

 Summen af to positive tal er 10. Bestem tallene, så produktet af det ene tals kvadrat og det andet tal bliver størst muligt.

Kom gerne med udregningerne

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2018 af DinMakker

du har: x+y=10, hvor y isoleres: y=x-10

Dernæst haves:

(x^2) * (y^2) = f  (f betegner en funktion)

substitueres y hvorefter funktionen kun er afhængig af x:

(x^2) * ((x-10)^2) = f(x) 

sæt det ind i et grafværktøj og husk at funktionen kun er gyldig for x i intervallet 0-10. Her skulle det gerne vise sig at værdien x=5 giver størst funktionsværdi hvorefter det andet tal "y" ligeså må være y=5 da x+y=10.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.