Matematik

parallelforskydning

25. januar 2018 af Brugfordinhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med hvordan man løser denne opgave. Jeg har aldrig fået den forklaret på en forstålig måde, så nu er jeg gået i stå. 

Angiv den nye forskrift for parablerne, idet de skal forskydes med 3 i x's retning og -6 i y's retning:
a) 
f(x) = 4*x^2-3*x+5;

Tak for hjælpen på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2018 af siav4000 (Slettet)

Måske kan dette hjælpe

http://matematikeren.dk/matematikbeviser/toppunktsformlen/


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2018 af SuneChr

Lad en kurve være givet ved forskriften  f1(x) .
Lad endvidere kurven parallelforskydes efter vektoren (p , q) .
Den parallelforskudte (og kongruente) kurve vil da have forskriften  f2(x)
f2(x) - q = f1 (x - p)
I opgaven her har vi så, for (p , q) = (3 , - 6) :
f2(x) = 4(x - 3)2 - 3(x - 3) + 5 - 6
 


Svar #3
28. januar 2018 af Brugfordinhjælp (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: parallelforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.