Matematik

Logaritmefunktioner

28. januar 2018 af Michelletrier (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 
Jeg har følgende funktion:
3^2x-1 = 9

Jeg skal løse denne funktion, men hvordan gør jeg? 
 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af Mathias7878

Skal du løse

                          3^{2x-1} = 9 

eller

                         3^{2x}-1=9     

?

- - -

 

 


Svar #2
28. januar 2018 af Michelletrier (Slettet)

Den øverste funktion

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Brug parenteser!

Start med at omskrive 9 til potens af 3. Det skulle give dig et tip om hele løsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2018 af Mathias7878

Note: Der er ikke nogen funktion, men en ligning du skal løse.'

Anvend, at hvis 

                            a^{f(x)} = a^{g(x)}

så er

                           f(x) = g(x)  

Dvs. du kan omskrive ligningen

så den er på formen

                          3^{2x-1} = 3^2   

og hvis du anvender overstående regel

har du, at 

                        2x-1 = 2  

hvilket løses ved at lægge en til på begge sider og dividere med 2 på begge sider

- - -

 

 


Svar #5
28. januar 2018 af Michelletrier (Slettet)

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2018 af Mathias7878

Hvis du får, at x = 3/2 er en løsning til ligningen har du regnet rigtigt. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.