Matematik

hjælp til opgaver om rette linjer

30. januar 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Ehm yes, hvordan løser man de her opgaver? Vi forstår nada... Altså hvordan tegner man en ret linje ud fra de der tal??


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2018 af Mathias7878

Du skal isolere y i m1. At de to linjer er parallelle, vil sige, at de har samme hældningskoefficient, dvs. a i den lineære funktion på formen y = ax+b

Du har dermed kun en ubekendt, dvs. b, som du kan finde ved at indsætte a og punktet ind i den lineære funktion.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2018 af Mathias7878

521. Isoler igen y og du kan tegne den rette linje og samtidig har du fundet tangentens hældning, dvs. a i den lineære funktion.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2018 af mathon

\textbf{522.}
                   \small \textup{Linjen }m_1 \textup{ med ligningen 3x+4y-28=0 er i identisk med ligningen }

                                       \small y=-\tfrac{3}{4}x+7     \small \textup{nu er indtegning lettere.}

                   \small \small m_2\textup{:}\; \; y-6=-\tfrac{3}{4}\left (x-4 \right )

                          \small y-6=-\tfrac{3}{4}x+9


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2018 af mathon

\small \textbf{521.}

                   \small \textup{Alle punkter med heltallig og lige f\o rstekoordinat giver helltallig andenkoordinat.}

                   \small \textup{De fundne punkter }(x_1,y_1)\textup{ og }(x_2,y_2)\textup{ kan benyttes til beregning af}

                                       \small \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=a   \small \textup{som er linjens h\ae ldning.}


Skriv et svar til: hjælp til opgaver om rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.