Matematik

Chi-i-anden test - GOF-test hjælp!!!

30. januar 2018 af K16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg i tvivl om hvordan jeg skal sætte mine forventede og observerede værdier op! Jeg ville tro at en nulhypotese kunne lyde: "Resultaterne for fodboldkampene i 2016 og 2017 er det samme." men jeg kan simpelthen ikke få opgaven til at give mening samlet set :) HJÆLP  (maple bruger)

Opgaven lyder:

I den norske Tippeligaen i fodbold vandt Rosenborg mesterskabet både i 2016 og 2017. Undervejs i 2016 sæsonen vandt de 21 kampe ud af de 30 kampe, som sæsonen bestod af. I den netop overståede 2017 sæson lå Rosenborg nr. 1 pr. 3/7 2017 og havde vundet 12 ud af de spillede 19 kampe. En norsk avis udtalte dengang, at Rosenborg i 2017 resultatmæssigt var endnu bedre end i sæsonen 2016.

a) Opstil en hypotese, og undersøg på et signifikansniveau på 5 % om, der er belæg for udtalelsen fra den norske avis.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2018 af peter lind

Du skal antage at de vandt 21+12 kampe ud af 30+19 kampe. Deraf kan du finde en sandsylighed og teste om den holder for 2017


Svar #2
30. januar 2018 af K16 (Slettet)

så jeg antager at de har vundet alle deres kampe? altså hvad er mine forventede og observerede værdier så hvis jeg skal opstille det i lister fx obs:=[...] , 

er det obs= 12 , 19

forv= 33, 49

jeg tror ikke helt jeg forstår :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2018 af peter lind

Nej. Du finder at sandsynligheden er p= (21+12)/(30+19). Forventede p*30 og p*19


Svar #4
30. januar 2018 af K16 (Slettet)

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2018 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 18 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Chi-i-anden test - GOF-test hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.