Matematik

Isolation

31. januar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal isoler x i følgende:

x-1/g-h = b+d/e-f

Jeg ganger med g-h på begge sider:

x-1 = b+d/e-f *(g-h)

så ganger jeg med e-f på begge sider, men det giver ikke mening og kan ikke komme videre

Jeg har flere forslag, men ingen af dem passer med mapple?

Håber nogle vil hjælpe!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2018 af StoreNord

x-1/g-h = b+d/e-f\Leftrightarrow x=b+\frac{d}{e}-f+\frac{1}{g}-h


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2018 af SuneChr

Uden parenteser ser det lidt uoverskueligt ud.
Der skal sikkert stå

\frac{x-1}{g-h}=\frac{b+d}{e-f}

Gang over kors, men lad vær' med at gange parenteserne ud.
Isolér (x - 1)
Isolér x.


Svar #3
31. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

StoreNord

Jeg har løst den sådan også, men Nspire siger noget helt andet


Svar #4
31. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

SuneChr: altså:

således:

x-1*(e-f) = b+d*(g-h)

Jeg isoler x-1

x-1 = b+d*(g-h) / e-f 

Hvordan isoler jeg x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2018 af SuneChr

(x-1)(e-f)=(g-h)(b+d)
(x-1)=\frac{(g-h)(b+d)}{(e-f)}

x=\frac{(g-h)(b+d)}{(e-f)}+1


Svar #6
31. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Præcis, men skal jeg så beholde det:

Npsire siger nemlig noget andet. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2018 af AMelev

Du mangler i den grad parenteser! Du isolerer x ved at lægge 1 til på begge sider.

Men hvordan ser opgaven egentlig ud? Som i #2 
\frac{x-1}{g-h}=\frac{b+d}{e-f}
eller som du skriver i dit spørgsmål
 x-1/g-h = b+d/e-f \Leftrightarrow x-\frac{1}{g}-h=b+\frac{b}{e}-f


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2018 af SuneChr

# 6  Jeg tror generelt mere på biomassen, der ligger mellem ørerne end på mikrokredsløbene inderst inde i CAS-værktøjet. Men det er dit valg.


Svar #9
31. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Den ser således ud som skrevet i #2 

\frac{x-1}{g-h}=\frac{b+d}{e-f}


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2018 af SuneChr

Resultatet  x=\frac{(g-h)(b+d)}{(e-f)}+1  forandres ikke, hvis vi sætter det hele på fælles brøkstreg:

Da får vi:     x=\frac{(g-h)(b+d)+(e-f)}{(e-f)}    Det er måske dén version, maskinen fremviser.
 

                  


Svar #11
31. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Ja det er det nemlig, hvordan får de + (e-f) og ikke bare + 1


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2018 af AMelev

Fælles brøkstreg.1 er jo  \frac{e-f}{e-f}


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2018 af SuneChr

1=\frac{(e-f)}{(e-f)}


Svar #14
31. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

aha jaa. 

Ej tusind taak SuneChr. 


Skriv et svar til: Isolation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.