Matematik

fremskrivningsfaktoren og vækstrate.

03. februar 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal lave en matematik rapport og har fået det her spørgsmål. Har lidt svært ved af formulere dette, nogen der kan hjælpe???

forklar hvad der forståes ved fremskrivningsfaktoren og vækstrate?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2018 af mathon

                \small f(x)=b\cdot a^x

                \small a=1+r   \small \textup{er fremxkrivningsfaktoren}

                \small r                  \small \textup{er fremskrivningsraten}

                \small \textup{p=100r}      \small \textup{ er fremskrivningsprocenten}


Svar #2
03. februar 2018 af janiw (Slettet)

???? Skal forklare hvad det er og hvilken betydning det har

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2018 af mathon

               \small a=1+r    \small \small \textup{er fremskrivningsfaktoren}

                \small r                 \small \textup{er v\ae kstraten}

                \small \textup{p=100r}      \small \textup{ er v\ae kstprocenten}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2018 af AMelev

Fremskrivningsfatoren a er det, f-værdien skal ganges med, hver gang x øges med 1.
f(x + 1) = a·f(x) og dermed f(x+n) = an·f(x)

Vækstraten r er den relative (%-vise) stigning i f-værdien, når x øges med 1
\frac{f(x+1) - f(x)}{f(x)}=r\Leftrightarrow f(x+1) - f(x) = r\cdot f(x)
Dvs. hvis r = 0.15, stiger funktionsværdien med 15%, hver gang x øges med 1


Svar #5
03. februar 2018 af janiw (Slettet)

F-værdien?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2018 af mathon

\small \#5

                  \small \textup{f-v\ae rdien = f(x)-v\ae rdien.}

                  \small \textup{det store F, fandt du p\aa .}


Skriv et svar til: fremskrivningsfaktoren og vækstrate.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.