Matematik

polynomier

04. februar 2018 af trisse3510 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kære alle

Jeg har en tredjegradsgraf som jeg ikke kan finde ud af (via beregning) hvor skærer x aksen. 

grafen er g(x)=2,5*10^-5*x^3-0,0067x^2-0,3x+20

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal løse ligningen

g(x) = 0

2,5*10-5x3 - 0,0067x2 - 0,3x + 20 = 0

som har løsningen

x ≈ 2,0700


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2018 af ringstedLC

#1 Hvordan er du kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg fandt bare en eller anden "equation solver" på nettet. Det kan da ikke være meningen at man skal løse den ligning i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2018 af ringstedLC

Hmm, hvis man tegner funktionen har den tre løsninger og din er ikke en af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2018 af SuneChr

# 3  Ligningen er uhåndtérbar uden hjælpemiddel.
Men man kan gøre ligningen mere venlig med heltallige koefficienter.
Prøv, med hjælpemiddel, at løse:
x3 - 268x2 - 12000x + 800000 = 0
Der er tre reelle løsninger.
 


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.