Kemi

Ligevægt

08. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen kan hjælpe med at løse den opgave, har det svært at forstå

1,0 mol SO3 pumpes ind i en beholder på 50 L. Ved opvarmning omdannes SO3 efter reaktionsskemaet:
2SO3(g)   ↔ 2SO2(g)  +  O2(g)  
Temperaturen holdes konstant, og når ligevægten har indstillet sig er der 0,6 mol SO2 i beholderen.
Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen ved den pågældende temperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2018 af mathon

\small \textup{Reaktionsforhold:}\small SO_3:SO_2:O_2=2:2:1

\small \textup{ligev\ae gtsbr\o k:}
                                   \small \frac{\left [ SO_2 \right ]^2\cdot \left [ O_2 \right ]}{\left [ SO_3 \right ]^2}=K_c        \small \textup{med konstant temperatur}

                                   \small \small \frac{\left ( \tfrac{0{.}6}{50}\; M \right )^2\cdot \left ( \tfrac{0{.}3}{50}\; M \right )}{\left ( \tfrac{0{.}4}{50}\; M \right )^2}=K_c=0{.}0135\; M


Svar #2
08. februar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Jeg har lavet den opgave, kunne det være korrekt mit svar
Ved 1800C har man nedenstående ligevægt, der ved opvarmning forskydes mod højre.
PCl5(g)  <->   PCl3(g)  +  Cl2(g)
a) Er dannelsen af PCl3 og Cl2 ud fra PCl5 en exoterm eller en endoterm proces? 
Det er endoterm, fordi hvis temperaturen hæves , sker der en forskydningen i den endoterme reaktions retning.
b) Hvorledes forskydes ligevægten ved 1800C, når volumenet sænkes? FORKLAR?
Ja, når volumen sænkes vil forskydningen være mod flere molekyler eller partikler.
c) Hvorledes forskydes ligevægten ved 1800C, når Cl2 koncentrationen øges? FORKLAR
Når Cl2 øges så er der ikke mere ligevægt, dermed reaktions retning forskydes mod højre for nævnerne bliver stor end tællerne .


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.