Matematik

Lineære funktioner

12. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har sammenhængen f(x)=59,9x+58,9 hvor f(x) er antal laks i år 0 og x er tiden t i år 0

1. Hvor meget større er antal fangede fisk til tidspunktet t = 12 end antal fangede fisk til tidspunktet t = 7

2. Benyt modellen til at bestemme. hvor meget antallet af fangede laks i sommerhalvåret stiger i løbet af 5 år. og i løbet af 7 år.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2018 af Mathias7878

1)

\small \small \frac{\textup{Fisk til tiden x = 12 - Fisk til tiden x = 7}}{\textup{Fisk til tiden x = 7}}\cdot 100 = \ ? \ \%

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2018 af Mathias7878

2)

\small 5 \ \aa r_{stigning} = 59.9\cdot 5 = \ ?

\small \small 7 \ \aa r_{stigning} = 59.9\cdot 7 = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2018 af Mathias7878

1)

  \small \frac{777.7-478.2}{478.2}\cdot 100 = 62.63 \%

2)

  \small 5 \ \aa r_{stigning} = 59.9\cdot 5 = 297.5 \ \textup{fisk}

  \small \small 7 \ \aa r_{stigning} = 59.9\cdot 7 = 416.5 \ \textup{fisk}

- - -

 

 


Svar #4
15. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Mange tak Mathias


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.