Matematik

Parabel

15. februar 2018 af David0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver jeg opgave a,b og c?

Vedhæftet fil: abc.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2018 af StoreNord

a)    Find afstanden mellem funktionens nul-punkter.
        Differentièr funktionen for at finde maksimum.
b)    Integrer funktionen fra nul-punkt til nul-punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2018 af SuneChr

c)  Lad x = x0 være en af rødderne i f (x)
    og lad (0 , b) være toppunktet af buen.
Af symmetrigrunde er parablens forskrift
y = ax2 + b
Løs derfor
ax02 + b = 0  og isolér herved a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2018 af AMelev

#2 Modellen er ikke et 2.gradspolynomium - forskriften er angivet som f(x)=5-\frac{4.2^{-x} +4.2^x}{2}

Lettere metode til bestemmelse af vinduets højde: Indsæt 0 i forskriften for at finde max.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2018 af SuneChr

# 3
# 2 er, som nævnt, c) i spørgsmålet.
Maksimum og rødder for f er fundet i a) og skal indgå i andengradspolynomiet  y = ax2 + b


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2018 af AMelev

#4 UPS! Undskyld - jeg havde overset c).


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.