Matematik

Andengradspolynomier

16. februar 2018 af nils12345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har lidt svært ved at omskrive denne andengradspolynomie f(x) = 2(x − 2)(x + 3), til formen f(x) = ax2 + bx + c, hvor jeg skal bestemme dens koefficienter a, b og c.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig

Tak på forhånd (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2018 af SuneChr

Du skal såmænd bare gange ud, reducere på formen ax2 + bx + c
eller
benytte rødders sum og rødders produkt, # 10  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1809648


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small f(x) = 2(x-2)(x+3) = 2(x^2+3x-2x-6) = 2(x^2+x-6) = 2x^2+2x-12

hvor

  \small a = 2 \ b = 2 \ c = -12

- - -

 

 


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.